De regering-Di Rupo zal bestaan uit 13 ministers, onder wie de premier, en 6 staatssecretarissen. De 6 partijvoorzitters hebben 20 uur lang onderhandeld over de verdeling van de ministerposten.


Het is nu wachten op de juiste namen bij die posten. De invulling daarvan gebeurt door de partijvoorzitters. Di Rupo verwacht tegen 19 uur een antwoord.


VRT ving wel duidelijk op dat CD&V Financiën voor zijn rekening neemt. CD&V zou voorts ook Defensie hebben binnengehaald. MR zou Buitenlandse Zaken en Begroting krijgen.

Open VLD heeft Pensioenen, Justitie, Asiel en Migratie. Voor CDH is er Binnenlandse Zaken en Energie. De PS ontfermt zich over Sociale Zaken, Volksgezondheid en Overheidsbedrijven. De sp.a krijgt Economische Zaken, Werk en Fraudebestrijding.

Het is nu aan de partijvoorzitters om namen te plakken bij de verschillende ministerposten. De eedaflegging van de kersverse regering zal wellicht voor morgen zijn, met aansluitend de eerste ministerraad en de regeringsverklaring in het Parlement.

(belga)